En vanlig personbil är cirka 5 meter lång, så med 15 meters parkering finns det gott om plats för både din bil och den redan parkerade bilen. Det är bra att ha koll på avstånd och billängder i olika situationer.
Hastighetsbegränsningen har sänkts för att minska buller för de boende nära vägen. Trafikbuller, främst från däck mot asfalten, kan vara ett stort problem för dem som bor i närheten.
Väjningsplikt innebär att du tydligt måste visa din avsikt att väja genom att sänka hastigheten i god tid eller stanna. Om du rullar framåt och skapar osäkerhet kring din avsikt, bryter du mot väjningsplikten.
Även om det inte finns ett övergångsställe på platsen, bör du enligt Trafikförordningen visa särskild hänsyn till äldre och personer med nedsatt förmåga. I denna situation är det lämpligt att låta honom korsa vägen.
Varningsmärket i videon (A29) varnar för en vägkorsning där trafikanter på anslutande väg har väjningsplikt eller stopplikt.
Även om området med parkeringsförbud har upphört enligt skylten 'Slut på område' (E21), är det fortfarande förbjudet att parkera i en cirkulationsplats enligt Trafikförordningen.
Enligt Trafikförordningen måste du använda körriktningsvisaren när du svänger i en vägkorsning. Även om körfältet endast tillåter vänstersväng, behöver andra trafikanter veta om din avsikt.
Enligt Trafikförordningen får du inte parkera i en vägkorsning eller inom tio meter från korsningen. Ingen vägmärke behövs för att regeln ska gälla.
Du får bli stillastående om trafikförhållandena kräver det. Att stanna på grund av trafikförhållanden, exempelvis när du väntar på att svänga, bryter inte mot reglerna för lastplatsen eller stoppförbudet.
Förbudsmärket 'Förbud mot att parkera fordon' (C35) gäller fortfarande, även om det finns en utfart från fastigheten. En utfart från fastigheten upphäver inte förbudet enligt Trafikförordningen.